De Verleiding
Het naambord
Doel Snoepwinkel
Tarief variabel
Geopend 2015
Locatie in de Game Gallery
Locatie in de Game Gallery

De Verleiding is een snoepwinkeltje in het Ruigrijk. De winkel is onderdeel van de Game Gallery en opende tegelijk met de vernieuwde spellengalerij op 28 maart 2015. Vanaf 13 januari 2023 is er aan de rechterzijde nog een stuk aan toegevoegd.

Het winkeltje biedt een assortiment dat zich concentreert op een aantal soorten snoepgoed waarvan vervolgens veel varianten verkocht worden. Zo is wand van het interieur helemaal bedekt met potten met tientallen soorten verpakte zuurstokken, terwijl een andere wand transparante kokers met allerlei smaken jelly beans herbergt die de bezoeker zelf naar eigen smaak kan mixen in een beker. Een roostertje onder de kokers vangt eventuele gemorste jelly beans op.

De decoratie van De Verleiding is net als die van de rest van de Game Gallery uitgevoerd in een zeevaartthema. Boven de hoofdingang staat een bord met de naam en onderschift "Snoepgoed & Suykerwaren". Op het boord boven het linkerdeel van de winkel staat nogmaals "Snoepgoed" en boven het rechterdeel "Suikerwaren"; boven de zijingang staat nog een los een bord met "Zoete Souvenirs".

In de winkel klinken dezelfde instrumentale accordeon-variaties op bekende zee-liedjes als Yellow Submarine en The Love Boat als in de rest van de Game Gallery, en de wanden zijn voorzien van schilderingen met ankers en zeemeerminnen. Ontwerper Jeroen Verheij maakte zelfs gebruik van uitvergroot kunststof chocoladezeebanket als geestige deurknoppen op kasten en lades. De naam "De Verleiding" is ook verbonden met het embleempje van een meermin via de oude mythe dat zeemeerminnen zeelui zouden verleiden, onder andere middels (nachtelijk) gezang.

Vanaf november 2020 is er in de winkel, in aanvulling op de bestaande jellybeans-taps, een speciale wand geplaatst waar je zelf M&M's Pinda per kleur gesorteerd in de beker kunt mengen. Een bord met de M&M's-mascottes uitgedost in voor de themaomgeving relevante zeeliedenoutfits vestigt aan de buitenkant van de winkel hierop de aandacht.

De extensie van 2023

De winkel werd in de winter van 2023 uitgebreid. De aan het Ruigrijkplein naastgelegen fotostudio Plaetjesmakers moest plaetsjesmaken en deze ruimte werd bij de snoepwinkel getrokken. In aanvulling op het bestaande aanbod kwam hier verkoop van "Pringles" (machinaal gevormde chips gemaakt van aardappelvlokken) en een schepsnoepwand van Haribo. Ook is er wat Ruigrijkse merchandise te koop in de vorm van kleding met attractielogo's. Deze uitbreiding opende op 13 januari.