De Verleiding
Deverleidingbord.jpg
Doel Snoepwinkel
Tarief variabel
Geopend 2015
Deverleiding plattegrond.png
Locatie in de Game Gallery

De Verleiding is een snoepwinkeltje in het Ruigrijk. De winkel is onderdeel van de Game Gallery en opende tegelijk met de vernieuwde spellengalerij op 28 maart 2015.

Het winkeltje biedt een assortiment dat zich concentreert op drie soorten snoepgoed, namelijk zuurstokken, lolly's en jelly beans. Eén wand van het interieur is helemaal bedekt met potten met tientallen soorten verpakte zuurstokken, terwijl een andere wand transparante kokers met allerlei smaken jelly beans herbergt die de bezoeker zelf naar eigen smaak kan mixen in een beker. Een roostertje onder de kokers vangt eventuele gemorste jelly beans op.

De decoratie van De Verleiding is net als die van de rest van de Game Gallery uitgevoerd in een zeevaartthema. Boven de hoofdingang staat een bord met de naam en onderschift "Snoepgoed & Suykerwaren". Op het boord boven het linkerdeel van de winkel staat nogmaals "Snoepgoed" en boven het rechterdeel "Suikerwaren"; boven de zijingang staat nog een los een bord met "Zoete Souvenirs".

In de winkel klinken dezelfde instrumentale accordeon-variaties op bekende zee-liedjes als Yellow Submarine en The Love Boat als in de rest van de Game Gallery, en de wanden zijn voorzien van schilderingen met ankers en zeemeerminnen. Ontwerper Jeroen Verheij maakte zelfs gebruik van uitvergroot kunststof chocoladezeebanket als geestige deurknoppen op kasten en lades. De naam "De Verleiding" is ook verbonden met het embleempje van een meermin via de oude mythe dat zeemeerminnen zeelui zouden verleiden, onder andere middels (nachtelijk) gezang.