Draaikolk
Draaikolk.JPG
Doel Visjes hengelen voor een verrassingsprijs.
Tarief € 3,-
Geopend 2015
Ukkiedukkie plattegrond.png
Locatie in de Game Gallery

Draaikolk is een spel in de Game Gallery op de hoek naast Beet!. Er kan gehengeld worden naar plastic visjes die zich voortbewegen in een bak stromend water.

Voor € 3,- mag men één visje uit de bak hengelen. De medewerker controleert de onderkant om het nummer van de vis de achterhalen: dat nummer bepaalt de gewonnen prijs. Het spel is dus geheel en al een kansspel.

Ukkie Dukkie

Ukkie Dukkie
Ukkiedukkie.jpg
Doel Eendjes hengelen voor een verrassingsprijs.
Tarief € 3,-
Geopend 1981 tot 2015

Vóór de verbouwing van de Game Gallery in maart 2015 ging het spel door het leven onder de naam Ukkie Dukkie. Intern was het ook wel bekend als "zwaantje hengelen". Het was al onderdeel van de allereerste Game Gallery die opende in 1981 en samen met zijn buur Touwtje Trekken/Beet! is het een van de twee spellen die vanaf het prille begin tot heden nagenoeg ongewijzigd op dezelfde plek voortleven.


Op de gevel stonden een bord met de naam van het spel en daarop een eendenmoeder met vier grijze en een wit jong, én een geel eendekuiken dat een nummer 1 op zijn rug heeft, net als in het spel. Het afwijkende jong is een knipoog naar het sprookje van het Lelijke Jonge Eendje van Hans Christian Andersen. Bovenop de zijgevel stonden in houtwerk uitgevoerd vijf jonge ganzen.

Bij het spel moesten er toen plastic eendjes worden gevist. In de beginjaren alleen gele, vanaf 1997 in verschillende kleuren.

Bij de renovatie in maart 2015 is het spel functioneel hetzelfde gebleven, opgefrist en er is een figuur van een piraat in een reddingsboei geplaatst. De dakdecoratie verdween en voor het naambord staat een bordje met de tekst "Visje Hengelen".