Het Dappere Snijdertje
Snijdertje.jpg
Doel Ringwerpen op een groot speldenkussen, later skeeball
Tarief  ?
Geopend tot 2003, vervangen door Tasje Hengelen
Dapperesnijdertje.png
Locatie in de Game Gallery

Het Dappere Snijdertje was een spel dat tot 2003 te vinden was in de Game Gallery, op de plek waar zich nu Woelige Baren bevindt. In Het Dappere Snijdertje moest de bezoeker ringen werpen om uit een groot speldenkussen stekende spelden.

De naam en spelvorm verwijzen naar een sprookje van Grimm, ook wel Zeven in één klap genoemd. Het verhaalt over een kleermaker die zeven vliegen in één klap doodsloeg, en "zeven in één klap" op zijn riem borduurde en de wijde wereld introk. Hij komt een reus tegen die denkt dat de tekst aan zeven mensen refereert, en daagt hem uit. Het kleermakertje verslaat de reus telkens door hem slim om de tuin de leiden. Hij komt uiteindelijk terecht bij een koning, voert voor hem op eendere wijze een aantal opdrachten uit en mag zijn dochter trouwen. De prinses hoort de kleermaker in zijn slaap spreken over zijn vak en vraagt haar vader deze onwaardige man af te voeren. De kleermaker wordt echter getipt en doet alsof hij in zijn slaap spreekt over zijn heldendaden, hetgeen de wachters van de koning op de vlucht doet slaan zodat ze hem nooit meer lastigvallen. Het verhaal is ook te vinden in Meer Sprookjes van de Efteling.

Skeeball

Skeeball in 1997

Later werd hier het kermisspel 'skeeball' geïnstalleerd, maar het naambord op de gevel bleef gelijk. Er waren vijf banen beschikbaar. Bij het spel moest een bal van een vuist groot gerold worden over een hellende baan. Aan het einde waren een aantal gaten met verschillende puntenaantallen waarin de bal terecht kon komen. Het doel van het spel is om zo veel mogelijk punten te verzamelen. Het is vergelijkbaar met Boem Bal, met het verschil dat er geen luchtdrukkanon wordt gebruikt.

Het spel moest het veld ruimen in 2003 ten faveure van het fantasieloze Tasje Hengelen. Het bord werd simpelweg overgeschilderd. In de ruimte werd eerst nog enige maanden het kippenspel getest zoals dat later ingezet zou worden voor het naastgelegen De Knuppel in het Hoenderhok (nu Land in Zicht).