Game Gallery West
Game Gallery West in 1993
Locatie Marerijk
Type speelkramen
Ontwerp Henny Knoet en Ton van de Ven
Geopend 1990
Gesloten 1994
Opvolger van Kleuterhof
Opgevolgd door Smulpaap en Den Olycke Tweelingh
Attracties

Game Gallery West was een rij speelkramen aan het Anton Pieckplein in het toenmalige Westerpark, als dependance van de oorspronkelijke Game Gallery in het Oosterpark. De spellen waren o.a. Touwtje Trekken en een Laafse versie van de Holle Bolle Ballentent.

De attractie werd tegelijk geopend met het Volk van Laaf in 1990, toen het gebied van de Speeltuin flink op de schop ging. De oude kinderspeeltuin Kleuterhof verdween en het Kinderbad werd verkleind. Daar voor in de plaats werden o.a. de Jeepmolen en Vlindermolen naar hier verplaatst en werd een kleinschalige tweede Game Gallery geopend. Om onderscheid te maken tussen de twee Game Gallery-attracties in het park werden ze intern vernoemd naar het parkdeel; voor het publiek heetten beide 'Game Gallery'.

Laafs ballengooien

Vier seizoenen lang kon men hier gebruik maken van de betaalattracties, waaronder ook unieke spellen die niet speelbaar waren bij de grote variant in het Oosterpark. Omdat het niet winstgevend bleek, werden in 1994 de luiken alweer gesloten. Het plein achter de Smulpaap was door de nieuwe situatie onbereikbaarder geworden voor de bezoeker, waar ook het Kinderspoor last van had. In 2003 werden de kraampjes verwijderd om plaats te maken voor een nieuwe Smulpaap en Den Olycke Tweelingh.