Gevelbord op het station van het Kinderspoor
Parcours op het Kinderspoor

Langlaufbaan 't Hijgend Hert was een langlaufbaan die tijdens de Winter Efteling over het parcours van de Oude Tuffer of het Kinderspoor werd gelegd. De baan, bestaande uit een parcours van tientallen lange 'glijmatten' en een uitgiftepunt voor ski's en stokken, werd tijdens Winter Efteling 2002-2003 geplaatst op het parcours van de Oude Tuffer, maar vanaf de Winter Efteling daarop verplaatst naar het naastgelegen Kinderspoor.

In de Winter Efteling editie 2009-2010 kreeg de baan verschillende nieuwe borden met daarop een winterse versie van de reiziger, die op het voorpleintje van de attractie te vinden is. In de editie daarop, die van 2010-2011, werden er tussen het parcours door verschillende beelden geplaatst van bij de reiziger en reizigster aansluitende figuren die na langlauf-perikelen in sneeuwballen beland waren.

Voor editie 2020-2021 werd de baan niet opgebouwd vanwege kostenbesparingen na een moeilijk jaar door de COVID-19-pandemie. Sindsdien is de attractie niet teruggekeerd en blijft het Kinderspoor in de wintermaanden gewoon regulier open. Enkele van de in sneeuwbal gevangen figuren kregen een plek op de Warme Winter Weide en tijdens Winter Efteling 2022-2023 rondom het Max & Moritz Plein.