Gevelbord op het station van het Kinderspoor
Parcours op het Kinderspoor

Langlaufbaan 't Hijgend Hert is de langlaufbaan die tijdens de Winter Efteling over het parcours van het Kinderspoor wordt gelegd. De baan, bestaande uit een parcours van tientallen lange 'glijmatten' en een uitgiftepunt voor ski's en stokken, werd tijdens Winter Efteling 2002-2003 geplaatst op het parcours van de Oude Tuffer, maar een jaar later al verplaatst naar het naastgelegen Kinderspoor.

In de Winter Efteling editie 2009 kreeg de baan verschillende nieuwe borden met daarop een winterse versie van de reiziger, die op het voorpleintje van de attractie te vinden is. In de editie daarop, die van 2010, werden er tussen het parcours door verschillende beelden geplaatst van de reiziger en reizigster na langlauf-perikelen.

Voor editie 2020-2021 en werd de baan niet opgebouwd vanwege kostenbesparingen na een moeilijk jaar door de COVID-19-pandemie. Enkele van de in sneeuwbal gevangen figuren kregen een plek op de Warme Winter Weide. Ook in 2021-2022 was de baan geen onderdeel van het aanbod.