Aankondiging op de gevel van het Carrouselpaleis

Het Familie Winter Buffet was een tijdelijk buffetrestaurant tijdens de eerste jaren van de Winter Efteling, te vinden in de Waterorgelfoyer van het Carrouselpaleis. Het opende voor het eerst in december 2000 onder de naam Restaurant Atlantis.

Atlantis was ingericht in onderwaterthema (enigszins aansluitend bij de bestaande decoratie van de zaal) en had transparant verlichte tafels met boeketten van glasvezel. Er werd een 'Javaans buffet' geserveerd; met een traditioneel Nederlands-Aziatisch menu met gerechten als nasi en saté bood het de broodnodige extra verwarmde en overdekte horecacapaciteit waar de Winter Efteling, toen nog zonder voorzieningen als Polles Keuken of Het Wapen van Raveleijn, behoefte aan had. Ook het jaar erop was het Chinees-Indisch buffet present.

De waterorgelfoyer vlak voor aanvang van het buffet in december 2002

In december 2002, bij de vierde editie van de Winter Efteling, werd onder de nieuwe naam Familie Winter Buffet het thema van de menukaart aangepast naar o.a. vis en schelpdieren; een deel van de Aziatische gerechten bleef ook beschikbaar. Qua thematiek sloot dit naadloos aan bij de altijd al met vissen en zeemeerminnen gedecoreerde zaal. Het buffet was niet alle dagen van de winteropenstelling te bezoeken, en soms volledig gereserveerd als onderdeel van een bedrijfsarrangement.

Tijdens de openingstijden van het buffet speelde het Waterorgel als normaal, echter met een danig getemperd muziekvolume. Zonder de buffetprijs te betalen was het orgel verder niet te bewonderen.

De foyer was voor het familiebuffet voorzien van extra zeedecoraties. Aan de kroonluchters hingen kleurige koraalvissen en deden oranje slingers dienst als anemonen. De kerstbomen langs de wanden waren eveneens gedecoreerd met zaken als zeesterren en visjes. Op de gevel van het Carrouselpaleis werd het buffet middels een smakeloze lichtblauw banier aangeprezen, vergelijkbaar met het pannenkoekenrestaurant in de Dioramahal.