De Wensboom op de eerste dag van Winter Efteling 2017-2018

De Efteling Wensboom was een 14 meter hoge spar met verlichting die op het ronde plein Hartenhof (naast Symbolica) stond gedurende de hele Winter Efteling 2017-2018.

Schrijven van een wens op een kaartje
Behoorlijk wat wensen in de boom eind december

Bezoekers konden hier een wens voor iemand anders achterlaten door deze op een formulier te schrijven en dat in de brievenbus naast de boom te deponeren. Wensen konden ook worden achtergelaten op efteling.com/wensboom en vanaf 20 november via de app van Efteling Kids Radio.

Een select aantal wensen werd wekelijks in de boom gehangen in doorzichtige kerstballen. Welke wensen dit zijn, werd door een jury bepaald. De ingezonden wens moet voor iemand anders zijn, realistisch en praktisch uitvoerbaar zijn. De omschrijving van de wens mag niet langer zijn dan 100 woorden.

In totaal zijn er 19.000 wensen ingediend: 10.000 in het park en 9.000 digitaal. Hiervan kwamen zo’n 900 wensen uit België, 380 uit Duitsland, 250 uit Frankrijk, 185 uit Engeland en daarnaast ook uit Denemarken, Israël en Suriname.

De Efteling heeft 12 wensen laten uitkomen, waaronder het meelopen op de ontwerpafdeling, op de Stoomtrein en bij diverse attracties, presenteren op Efteling Kids Radio, een huwelijksaanzoek in Baron 1898 en iemand die een ring was verloren kreeg die symbolisch terug in de vorm van een tulp.