Op een Warme Winteravond tijdens de Winter Efteling was de Efteling tot extra laat geopend. Het was tussen 2004 en 2008 het winterse equivalent van de Zomeravonden.

De Warme Winteravonden hadden plaats op zaterdagen in januari, als extra trekker in de dagen na het kerstvakantieseizoen. De eerste Warme Winteravond werd georganiseerd op 17 januari 2004, en het park was tot middernacht open. Als extra publiekstrekker waren er optredens op verschillende podia georganiseerd van hetzelfde kaliber als op de Zomeravonden: Eric Dikeb bij het IJspaleis; Corrie Konings, Dennie Christian en Jacques Herb in het Carrouseltheater en op de Beierse Markt.

Deze eenmalige avond tijdens Winter Efteling 2003-2004 was een succes dus het jaar daarop kwam hij terug, nu zonder artiesten en tot 23.00 uur, maar wel op alle drie de zaterdagavonden in januari dat het park geopend was. Vanaf Winter Efteling 2005-2006 werd de sluitingstijd vanwege een in de winter toch wat vroeger leeglopende Efteling teruggebracht tot 22.00 uur.

Tijdens Winter Efteling 2007-2008 vonden de Warme Winteravonden voor het laatst plaats. De artiesten keerden voor die editie terug onder de noemer Warme Winteravond Concerten. Op een groot podium op de Brink was een optreden van twee pianisten die verzoeknummers van bezoekers speelden. Daarna trad er een per avond wisselende artiest op: respectievelijk Linda Wagemakers, Glennis Grace en het drietal Big, Black and Beautiful.