Veel nieuwe acts en decoraties te zien tijdens Winter Efteling 2005-2006.

Winter Efteling 2005-2006 is de zevende Winter Efteling die werd gehouden op 10, 11, 17, 18 december 2005, 24 december 2005 t/m 8 januari 2006 (m.u.v. 1 januari), 14, 15, 21 en 22 januari 2006. De openingstijden waren dagelijks van 11.00 tot 20.00 uur (op 31 december tot 18.00 uur en 7, 14 en 21 januari 22.00 uur). De entreeprijs bedroeg € 24,-. De openingsdagen en -tijden waren daarmee gelijk aan vorig jaar, alleen de Warme Winteravonden werden een uur ingekort.

Het Ruigrijk, tijdens de voorgaande jaren grotendeels afgesloten, werd bij deze editie voor het eerst opengesteld. Daarmee is nu de hele Efteling open tijdens de wintermaanden. De Python, de Pegasus en de Oude Tufferbaan beleven echter wel gesloten. De Halve Maen was aanvankelijk niet te bezoeken, maar werd in januari aan het attractieaanbod toegevoegd, nadat deze in december nog voor onderhoud in de steigers had gestaan. Het Kinder Winter Wonderland kreeg voor deze editie een nieuwe plaats en opzet, in en achter restaurant De Likkebaerd. Op de voormalige locatie van deze tijdelijke winterattractie, de Zonneweide, werd intussen druk gebouwd aan De Vliegende Hollander.

De muziekselectie in de Après Skihut in het IJspaleis was aangepast van dreunende après-ski house naar een meer klassieke muziekselectie. De ijsvissen in de Siervijver werden vervangen door de openstelling van de Gondoletta. Tijdens de laatste weekenden werd de Beierse Markt uitgebreid met het gesponsorde SalzburgerLand-Dorp, alwaar kampioenschappen koeien melken werden gehouden en een ski-draaimolen te vinden was. Extra decoratie was er in de vorm van peperkoekmannetjes in de tuin van de heks van Hans en Grietje. Op het Dwarrelplein kon je op de foto in een levensgrote sneeuwbol.

Ook het entertainmentprogramma werd aangepast. De Winter Wonders, een kwartet dat Eftelingse versie van kerstliederen brengt, was terug van weg geweest. Op de vijver van de (nu voormalige) radiografisch bestuurbare bootjes was een show te zien met Pardoes, die zelf tevens een nieuw uiterlijk had gekregen. Bij Villa Volta was de BokkenrijdersBende te vinden en op de Brink was de show Wervelwinter te zien. Een jaarlijks terugkerende act werd dit jaar geïntroduceerd: De Lichtpuntjes, een gospel- en soulkoor van drie of vier personen. De acrobatische dagafsluiter Winters Waagstuk wordt vanaf dit jaar met doeken uitgevoerd in plaats van op trapezes.

Zie ook