Vuurprins en Sneeuwprinses
Tekening van nieuwe winterse decoratie voor seizoen 2015-2016

Winter Efteling 2015-2016 is de zeventiende Winter Efteling die werd gehouden van 12 november 2015 tot 31 januari 2016. De openingstijden waren dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur, op zater- en zondagen tot 19.00 uur; tussen 19 december en 3 januari tot 20.00 uur en op 31 december tot 18.00 en van 19.00 tot 01.00 uur (attracties tot middernacht). De entreeprijs bedroeg € 36,-.

Attracties

De bekende winterattracties keerden weer terug: het IJspaleis en Langlaufbaan 't Hijgend Hert waren weer van de partij. De Winterse Illusies bij De Vliegende Hollander en Villa Volta waren er ook weer, maar de geestenprojecties in de Spookslotgalerij hebben het veld geruimd.

De Beierse Markt op het Steenbokplein kreeg een flinke update: alle blokhutjes hier werden voor deze editie vervangen door huisjes in de vorm van gigantische koekoeksklokken.

Entertainment

Qua entertainment lijkt deze editie veel op die van het jaar ervoor. Pardoes en Pardijn waren elke dag te begroeten en Zang en Gelukkig dook weer op. De het jaar daarvoor geïntroduceerde Vuurprins Kendrik en Sneeuwprinses Jelka keerden ook terug met hun act bij de kampvuren. De Sprookjesboom-parkshow had een wintereditie en de Sprookjessprokkelaar was te ontmoeten. Ook keerden de Bob Brothers terug met hun Silent Disco.

Wel nieuw waren de rondwandelende Sneeuwkristallen en op het Reizenrijkplein benadrukten de Efteling Eskimo's het feit dat een Winter Efteling doorgaans vooral koud is; een veronderstelling die in de warmste december sinds mensenheugenis nogal voorbarig bleek te zijn.

In het Efteling Theater speelde gedurende deze Winter Efteling de musical Pinokkio.

Zie ook