Winter Efteling 2016-2017 was de achttiende Winter Efteling die werd gehouden van 14 november 2016 tot 31 januari 2017. De openingstijden waren dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur (weekenden tot 19.00 uur); tussen 24 december en 8 januari tot 20.00 uur en op 31 december tot 18.00 en van 19.00 tot 01.00 uur (attracties tot middernacht). De entreeprijs bedroeg € 36,50.

In het Efteling Theater speelde gedurende deze Winter Efteling de musical De Gelaarsde Kat.

Attracties

In het IJspaleis is de schaatsbaan verplaatst naar de oostzijde van de tent en vergroot. Voornamelijk het gedeelte buiten heeft er wat vierkante meters bij gekregen en is voorzien van een nieuw hekwerk.

Langlaufbaan 't Hijgend Hert en de Beierse Markt zijn er ook. De Winterse Illusies zijn te zien bij Villa Volta, maar bij De Vliegende Hollander dit jaar niet. De waterattractie ondergaat deze winter groot onderhoud.

De Winter Efteling-soundtrack is nog steeds te horen op het Siervijver-eiland maar niet meer op andere locaties.

Entertainment

Nieuw entertainment zijn de gevleugelde steltlopers Wervelende Wintermirakels op de Pardoes Promenade. Als dagafsluiter is een oude bekende terug: nu onder de naam Het Winterlicht worden acrobatische toeren uitgehaald in de nok van het Huis van de Vijf Zintuigen.

Van vorige jaren bekende acts als De Lichtpuntjes, Zang en Gelukkig, Zingende Eskimo's en de Efteling Muzikanten vullen het entertainmentprogramma aan.

Decoratie en verlichting

Dit jaar is een deel van de kerstverlichting vervangen. De "ijspegels" op het Siervijver-eiland zijn vervangen door exemplaren die veel minder zichtbaar zijn tussen de boomtakken wanneer ze niet ingeschakeld zijn. Ook is de verlichting in de platanen op de Dubbele Laan vervangen door een variant met een knippereffect.

Zie ook