Vaandels op de Pardoes Promenade

Winter Efteling 2014-2015 is de zestiende Winter Efteling die werd gehouden van 6 november 2014 tot en met 1 februari 2015. De openingstijden waren dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur, op zater- en zondagen tot 19.00 uur; tussen 20 december en 4 januari tot 20.00 uur en op 31 december tot 18.00 en van 19.00 tot 01.00 uur (attracties tot middernacht). De entreeprijs bedroeg € 35,-.

Deze winter zijn er veel nieuwe tijdelijke horecapuntjes in houten chaletjes; Kip op stok op het Dwarrelplein, crêpes met hazelnootpasta op het Carnaval Festivalplein, gepofte aardappel op het Ruigrijkplein en op het Ton van de Venplein zes soorten warme chocolademelk en gepofte appel met mascarpone.

Een witte mat over het dak van Geeuwende Gijs is een nieuwe methode om sneeuw te simuleren. Op de Brink is de witte kroon die voorgaande winter op de Pagode was gemonteerd te vinden. Bij de Langlaufbaan 't Hijgend Hert is een grote stropop geplaatst, gelijkend op de stropop zoals die in de beginjaren van de Winter Efteling op het Dwarrelplein stond. De kampvuren zijn in aantal verminderd maar wel aangekleed met grote cortenstalen vuurkorven in de vorm van een kroon.

Entertainment

Sprookjessprokkelaar

Nieuw dit jaar is een entertainmentact die langs de kampvuren trekt: Vuurprins Kendrik en Sneeuwprinses Jelka. Zij rijden rond in een koets van vuur naar vuur en voeren daar een dansje op. Aan het begin van de Pardoes Promenade zijn twee vaandels aangebracht van het paar. In de weekenden en vakantie spelen ook de Efteling Muzikanten bij de kampvuren. De Lichtpuntjes zijn dit jaar verhuisd naar het Ton van de Venplein, waar ze tijdens de eerste weekend onhandig geprogrammeerd stonden tegenover de Winterse Illusies van Villa Volta.

Ook is dit jaar de Sprookjessprokkelaar te zien op het podiumpje achter het huisje van Vrouw Holle; er is een winterversie van de Sprookjesboom-parkshow in het Openluchttheater. Jokie & Jet en Pardoes & Pardijn zijn te ontmoeten.

Sinds deze winter kent Aquanura een winterarrangement.

Winterweer

Dak van het IJspaleis wordt hersteld

Wegens extreem hevige sneeuwval op 27 december was het park die dag grotendeels gesloten. Het park zelf opende pas om half twaalf, maar slechts een handvol attracties was open. Het dak van het IJspaleis was gedeeltelijk ingestort. Het park sloot om 18.00 uur, twee uur eerder dan gepland. Bezoekers konden vrijkaartjes voor een andere dag krijgen.

Alhoewel de meeste attracties de dag erop weer operationeel waren, duurde het nog dagen voordat achtbanen Python en Joris en de Draak weer in gebruik konden worden genomen.

Zie ook