Uitvergrote prent van Anton Pieck langs het wandelpad tijdens Winter Efteling 2002-2003.

Winter Efteling 2002-2003 is de vierde Winter Efteling die werd gehouden op 7, 8, 14, 15 december 2002, 20 december 2002 t/m 5 januari 2003 (m.u.v. 1 januari 2003), 11, 12, 18 en 19 januari 2003. De openingstijden waren dagelijks van 11.00 tot 20.00 uur (op 31 december tot 18.00 uur). De entreeprijs bedroeg € 19,-.

De openingsperiode werd in vergelijking met de vorige Winter Efteling uitgebreid met een extra weekend in januari. Het entertainmentprogramma was aangepast, waarin zelfs de populaire zomeract De Enige Echte Efteling Fanfare een rol kreeg. Het nieuwe Efteling Theater werd gebruikt voor de speciale show Pardoes en het Kinder Winter Wonderfeest. Ook nieuw was Langlaufbaan 't Hijgend Hert, waarbij matten gelegd waren over het parcours van de Oude Tufferbaan. Het Ruigrijk bleef echter afgesloten, bezoekers konden de ingang van de Tuffer bereiken via de personeelsroute bij het Kinderspoor.

De vertrouwde winterattracties kregen grote updates. Omdat de Winter Efteling nu vast op de agenda staat werden er professionele witte tenten voor het Kinder Winter Wonderland en het IJs Pret Paleis gehuurd. De Beierse Markt kreeg een betere opzet met meer stalletjes en horeca. Er was op meer plekken gebruik gemaakt van kunstsneeuw en kale plekken werden opgevuld met dennen. De Pagode raakte vlak voor het winterseizoen defect, wat handig werd opgelost met de snel ingeplande act Aziatische Acrobatiek. Op de laan tussen Pardoes Promenade en Carrouselplein waren voor het eerst vergrote prenten van Anton Pieck langs het wandelpad te vinden. De dag werd dit jaar voor het eerst afgesloten met acrobatiek in de nok van het Huis van de Vijf Zintuigen onder de naam Winters Waagstuk.

Zie ook