Boodschap 73x73.png

Dit lemma gaat over het winterse pannenkoekenrestaurant in de Dioramahal. Voor het tegenwoordige pannenkoekenrestaurant, zie Polles Keuken.

Het pannenkoekenrestaurant in november 2011

Het Pannenkoekenrestaurant was een tijdelijk restaurant met pannenkoeken op het menu, gevestigd in de Dioramahal tijdens de Winter Efteling, edities 2001-2002 tot en met 2011-2012.

Al tijdens de tweede Winter Efteling werd in de Dioramahal een tijdelijk horecapunt ingericht waar bezoekers dranken en een snack konden krijgen. Het jaar daarop werd dit verder uitgebreid naar een pannenkoekenrestaurant dat de helft van de zaal vulde, daarna werd zelfs de hele zaal ingenomen.

Het restaurant werd aangekondigd door een grote blauwe banier op de gevel van het Carrouselpaleis. De ruime hal rondom het Diorama was volgezet met tafels en stoelen waaraan je na reservering plaats kon nemen. Tijdens het eten kon je zo geregeld een blik werpen op het prachtige treinlandschap. De zaal was verder aangekleed met kerstbomen en aanverwante versiering. Overigens was het Diorama voor de parkbezoeker die geen reservering in het restaurant had nu niet meer te bekijken tijdens de Winter Efteling.

Het assortiment bestond uit pannenkoeken met de gebruikelijke ingrediënten die aan tafel bediend werden. De bar in de hoek van de zaal serveerde een drankenassortiment met als winterse touch warme chocolademelk en glühwein. In latere jaren werden alleen de drankjes nog aan tafel gebracht en mocht je zelf je pannenkoek beleggen aan een buffet waar pannenkoeken, hartig en zoet beleg en soepen beschikbaar waren.

Met de opening van het permanente pannenkoekenetablissement Polles Keuken in februari 2012 was het Pannenkoekenrestaurant overcompleet en sinds dat jaar is het dan ook niet meer aanwezig.