Situatie 2012
Interieur van de blokhut

De Après Skihut was een horecapunt in Reizenrijk dat alleen in de Winter Efteling te vinden was, in het IJs Pret Paleis, rechts naast de ijsbaan. Het was een houten blokhut met een groot terras waar diverse versnaperingen genuttigd konden worden.

Tot 2008 kenmerkte het zich door een flink assortiment aan alcoholische dranken, bonkende muziek die tot in het Anderrijk te horen was en een publiek dat voornamelijk leek te bestaan uit dronken, hossende boeren met UNOX-mutsen.

Door een Efteling-fansite werd de Après Skihut destijds als volgt omschreven:

Als een volslagen misplaatst contrast met de sfeervolle wereld van de Winter Efteling, een omnipotente dissonant binnen de bijzonder geslaagde Pieckeriaanse ambiance rond de ijsbaan, vinden we hier een groezelig houten alcoholhok met stampmuziek. Op een volume waar menig openluchtpopfestival jaloers op kan zijn worden hier de meest infantiele muzikale wancreaties de lucht in gepompt. Een hemeltergende selectie van nummers als "Live is life" van de Hermes House Band & DJ Ötzi, "Max don't have sex with your ex" van E-rotic of Captain Jack's "Centerfold" vermengt zich met de semi-klassieke klanken van de winterparkmuziek die men bij de ijsbaan zelf draait en vormt zo een geluidsspectrum waar geen touw aan vast te knopen is. Duivels en choquerend is het in elk geval wel. In de loop van de avond gaat het volume van deze klanken zowaar nog wat verder omhoog en horen we de bassen al wanneer we voor de Melodijn staan te luisteren naar de lieflijke Koekkoekswals. Jolige laagopgeleiden, oerdomme Salou-jeugd, hitsige VMBO-dropout-meisjes, boerende jongens met speknekken en Six-Flagsfans — waarvoor het Sprookjesboek een reeds jaren geleden gepasseerd station is — lallen lustig mee alsof hun leven ervan afhangt.[1]

Sinds 2008 is er wel nog sprake van een blokhut met terras, met het meer descriptieve opschrift Winterse Lekkernijen. Hier draait geen après-ski-muziek meer en is veel meer gericht op de verkoop van koffie, warme chocomel en snacks. Het aangetrokken publiek is evenzo mee veranderd.