Burger Backery
Vooraanzicht Burger Backery
Locatie Anderrijk
Type balie
Assortiment hamburgers
Thema Zwitserse bobsleevereniging
Ontwerp Sander de Bruijn
Geopend 2012
Kassa's 1
Terras ja
Horeca

De Burger Backery is een klein horecapunt gevestigd aan de Vonderplaszijde van het gebouw van Frau Boltes Küche. Hier verkoopt men uitsluitend hamburgers en frisdrank.

Met de komst van Aquanura op de Vonderplas in 2012 ontstond de behoefte aan meer verkooppunten rond deze attractie. Bij de verbouwing van de Steenbok in maart 2012 werd dit gebouw dan ook aan de zijkant uitgebouwd met een apart verkooppunt voor hamburgers. Het eenvoudige assortiment bestaat uit hamburgers, kaasburgers en groentenburgers die ter plekke gebakken worden.

De Burger Backery is aangekleed in hetzelfde alpine thema als de rest van de toenmalige Steenbok, geheel naar ontwerp van Sander de Bruijn. Op de borden is ook het logo van Steenboks Bobslee Vereniging te vinden en hun oprichtingsjaartal 1895. In 2020 werd dit thema uit de Steenbok verwijderd toen deze Frau Boltes Küche werd; de Burger Backery bleef echter ongeroerd. Pas op 19 mei 2021 ging de Backery voor het eerst sinds de verbouwing van de Steenbok weer open.