den SuykerBuyk, IJs & Wafel Salon

Den Suykerbuyk is een ijssalon op het Anton Pieckplein waar een breed assortiment aan ijs, versnaperingen en warme en koude dranken te koop is. Het horecapunt werd in 2003 geopend, tegelijk met de rest van het vernieuwde Anton Pieckplein van de hand van Michel den Dulk.

Den Suykerbuik is zowel van binnen als van buiten meegethematiseerd in de gezellige oud-Hollandse stijl van het Anton Pieckplein en ook het assortiment sluit hier naadloos op aan: warme wafels met kersen en een ruim aantal soorten schepijs in versgebakken hoorntjes zijn in deze ijssalon te koop. Voor het gebouw is een terras te vinden, afgeschermd van het plein met lage muurtjes met bloembakken.

Den Suykerbuyk op het Pieckplein

De gevel heeft twee paar openslaande deuren, het rechterpaar iets meer naar voren opgesteld zodat een ietwat L-vormig interieur ontstaat. Binnenkomend zien we aan weerszijden robuuste houten tafels, evenals in de hoek links. De vloer is betegeld met een zwart-wit blokkenpatroon.

De toonbank bestaat uit de ijsvitrine, links een afrekenpunt en rechts de wafelbakmachine. Op de toonbank staat Jantje-Kontantje: een door Anton Pieck in 1955 ontworpen figuur die aangeeft dat hier niet op de pof gekocht kan worden met de spreuk:

Die hier wil borgen komt morgen
Vandaag is 't een dag dat ik niet borgen mag.