De Hoffelijke Heraut sinds herfst 2013
Het interieur tot halverwege 2013
Restaurant in 1992

De Hoffelijke Heraut is het restaurant van het Efteling Hotel. Het is gelegen op de begane grond van het hotel, aan de achterzijde, parallel aan de Europalaan. Je kunt hier terecht voor een à-la-carte-diner of, op drukke dagen, voor een dinerbuffet. Ook het ontbijt wordt hier geserveerd.

In het midden is een eiland waar het (ontbijt/toetjes/diner)buffet geplaatst kan worden. Het heeft een groot terras zodat op zomerse dagen buiten gegeten kan worden, met uitzicht op de speeltuin. Het achterste gedeelte kan apart afgesloten worden met een flexibele wand, om privédineren voor gezelschappen mogelijk te maken.

Het restaurant wordt voornamelijk gefrequenteerd door hotelgasten maar is ook toegankelijk voor passanten. In het verleden zijn er ook dinnershows georganiseerd, Hoge Noten en de Sjiekste Dinnersoap, waarvan de laatste zich juist richtte op niet-verblijfsgasten.

Geschiedenis

Het restaurant werd samen met het Efteling Hotel geopend in 1992. De naam Hoffelijke Heraut werd in december 1996 aan het restaurant gegeven om hotel een meer 'Eftelingse' uitstraling te laten krijgen. Tegelijkertijd werd het restaurant voorzien van kroonluchters, warm, rood tapijt op de vloer en sfeervollere menukaarten.[1]

In oktober van 2013 ging het interieur op de schop en kreeg het interieur een flinke metamorfose onder leiding van Jaap den Bleker. De vernieuwde Hoffelijke Heraut is uitgedost in wit- en goudtinten. Ook kwam er een nieuwe menukaart.


Verwijzingen
  1. 'Efteling Hotel bouwt aan een meer sprookjesachtig imago', Efteldingen, december 1996