't Aendencken

't Aendencken (ook wel Het Aendencken) is een souvenirwinkeltje dat zich achterin de lobby op de begane grond van het Efteling Hotel bevindt. De winkel werd geopend in mei 2000, na een grootschalige renovatie en uitbreiding van de faciliteiten van het hotel.

In deze piepkleine winkel wordt een beperkt aanbod aan souvenirs verkocht: een kleine hoeveelheid Eftelingartikelen die de hotelgast als souvenir kan meenemen, of die tijdens het verblijf praktisch kunnen zijn zoals voorleesboeken, tandenborstels en pyjama's.

Een aantal artikelen is ook van te voren te bestellen: bij de bevestiging van een hotelreservering ontvang je automatisch een cadeauflyer met diverse Aendenckens. Deze kunnen als verrassing op de hotelkamer geplaatst worden om na het verblijf mee naar huis te nemen. Naast souvenirs als Klaas Vaak-voorleesboekjes zijn ook bosjes bloemen en flessen champagne beschikbaar om een nachtje Efteling Hotel op te luisteren.

Bakfiets

Sinds 2012 rijdt er ook een mobiel verkooppunt met dezelfde naam rond in het park. De bakfiets-kraam verkoopt souvenirs.