Kleyn WaerenHuys

Kleyn Waerenhuys is de winkel van Efteling Bosrijk. Het biedt een assortiment van souvenirs, levensmiddelen en drogisterijartikelen. De winkel vind je in het Poorthuys, voorin rechts van de receptiebalie en is opgebouwd uit verschillende schappen en tafels.

De winkel werd gelijk met Bosrijk geopend op 11 december 2009 aan de linkerzijde van de receptiebale. Sinds het begin bestaat het assortiment uit Klaas Vaak-souvenirs als pyjama's, koffers, knuffels en decoratie, maar ook een selectie aan algemenere Eftelingsouvenirs en toiletartikelen. In 2012 werd een koeling toegevoegd en sindsdien verkoopt men ook een selectie aan kruidenierswaren (geleverd door Albert Heijn) zoals frisdrank, soep in blik en kant-en-klaarmaaltijden. Klanten van het Kleyn WaerenHuys (toen nog met hoofdletter-H) konden de souvenirs afrekenen bij de receptie. 's Avonds werd de winkel afgezet met houten schotten.

Op 27 april 2015 werd een nieuwe winkel geopend aan de rechterzijde van de receptie die meer ruimte biedt en waarbij het assortiment is uitgebreid. Zo zijn er nu ook meerdere Sprookjesboom- en Jokie-souvenirs te koop, maar vooral het aantal levensmiddelen is groter, waaronder een keur aan broden, wijnen, kaas en noten. De winkel wordt door één receptionist bemand die bij de kassa gaat staan zodra iemand iets wil afrekenen. De winkel is nu afgezet met een vast metalen hekwerk.