Boodschap 73x73.png

Niet te verwarren met De Steenbok, clubhuis van een bobsleevereniging.

Het clubhuis

Het Clubhuis is het centrale gebouw op het Efteling Golfpark en huisvest de belangrijkste faciliteiten. Het markante gebouw, met ronde vormen en een rieten dak werd ontworpen door Wilco Meeuwis en opgeleverd in 1995, tegelijk met de opening van het golfpark zelf.

Receptie in het clubhuis

Aan de voorzijde, Veldstraat 6 in De Moer, is een parkeerplaats gelegen en leidt een brede trap de bezoeker naar de eerste verdieping van het gebouw, alwaar de ontvangsthal met receptie zich bevindt. Hier is ook de golfshop gevestigd, waar een basisassortiment aan golfartikelen verkrijgbaar is, waaronder golfballen met Pardoeslogo, en enkele Eftelingsouvenirs zoals het Efteling Sprookjesboek. Hieronder bevinden zich de kleedkamers.

Ook op de eerste etage, aan de achterzijde van het gebouw bevindt zich grand-café Fore!Seasons, dat rondom panoramisch uitzicht heeft over de fairways. Naast een barassortiment kan hier uitgebreid gedineerd worden.

Nog een verdieping hoger bevinden zich de drie af te huren vergaderzalen De Duykse Hoef, Kraanven en Huis ter Heide, de namen verwijzen naar locaties in de omgeving waar de zalen min of meer op uitkijken. Ze bieden plaats aan 150 personen.