Boshuys

Een Boshuys is een type vrijstaand vakantiehuisje in Efteling Bosrijk. In Bosrijk staan 104 Boshuyzen, verspreid over het vakantiepark; aan het open veld, tussen de bomen, in de duinen of aan het water. De huizen zijn onderverdeeld in twee types, 65 zes- en 42 achtpersoons huizen. De woningen zijn alle voorzien van een sfeervolle woonkamer met televisie, een volledig ingerichte keuken, een buitenterras en beschikken over een bedrade netwerkverbinding.

Ontwerp van Boshuysen in de duinen

Een zespersoons Boshuys is gemiddeld 75 m² groot en bestaat uit twee verdiepingen. Op de begane grond is een hal, toilet en een woonkamer/open keuken. Op de eerste verdieping zijn drie aparte slaapkamers, waarvan één met een stapelbed. Ook zijn hier een toilet en een ruime badkamer met bad, douche en wastafel te vinden. Een achtpersoons Boshuys is gemiddeld 95 m² groot en heeft op de begane grond een extra tweepersoons slaapkamer met en suite badkamer.

Saunaatje bij een VIP-huys

De 9 huisjes die aan het Meer van Dromen liggen vallen zijn in principe hetzelfde maar vallen in een duurdere prijscategorie. Verspreid over Bosrijk zijn 6 zes- en 12 achtpersoonshuisjes in een VIP-uitvoering. Deze hebben als extra voorzieningen een whirlpool, buitensauna, een dvd-speler en een VIP-welkomstpakket met onder andere een fles drank. Er zijn 4 achtpersoonshuisjes speciaal geschikt voor invaliden. Invaliden zijn kennelijk nooit very important. Sommige van de huisjes hebben een speciaal schoonmaakregime voor bezoekers met een luchtwegallergie.

Oorspronkelijk waren er 99 Boshuyzen. Als onderdeel van Bosrijk fase 2 werden in 2015 vijf huizen van type 8-persoons VIP toegevoegd in de zuidwesthoek van het park.