Interieur van het Badhuys
Entree in de onderdoorgang
Lockers in de kleedruimte

Het Badhuys is het zwembad in Efteling Bosrijk. Het is uitsluitend maar gratis toegankelijk voor verblijfsgasten van Bosrijk of het Efteling Hotel en is onderdeel van het Poorthuys bij de ingang. Het zwembad is licht aangekleed in het thema van Klaas Vaaks zandbrouwerij.

Omschrijving

Badgasten betreden het Badhuys via de toegang in de onderdoorgang van het Poorthuys. Het Bosrijkpasje opent de toegangsdeur. Zoals gebruikelijk kom je eerst in een kleedruimte met lockers voordat je het zwembad kunt betreden. Op de vloer ligt rood-grijsgeblokt tegelpatroon, de baden zelf zijn bekleed met blauw-met-bruine mozaïeksteentjes.

Het zwembad zelf is beperkt van omvang. In de eerste jaren deed de Efteling dan ook aan duidelijk verwachtingsmanagement door het consequent 'waterspeelplaats' te noemen, maar daar is men inmiddels vanaf gestapt en noemt het gewoon wat het is: een zwembad. Er is een groot bad met erin een stroomversnelling, waaroverheen een bruggetje loopt naar een middendeel waarop je de zwemmers kunt gadeslaan. Daarnaast zijn er twee pierenbadjes en staan er langs de rand enkele stoelen en tafeltjes.

Er is tijdens de opening een badmeester aanwezig om toezicht te houden op het zwemproces.

Zandbrouwerij

Het Badhuys is aangekleed in een industrieel thema: je bevindt je in een gebouw dat ooit 'Zandbrouwerij Dichter bij Dromen' huisvestte. Het een en ander aan industriële lampen, leidingen en machinerie is achtergebleven. Midden aan het plafond hangt een groot vat met diverse emmertjes eraan, waaruit periodiek water kiept. Ook in de pierenbadjes staan wat kleinere, waterspuitende apparaatjes.

Openingstijden

Het zwembad is overdag een beperkt aantal uren geopend, omdat van gasten overdag verwacht wordt dat ze naar het Efteling-park gaan. Door de weeks is het bad van 15.00 tot 22.00 uur geopend; in de weekenden en schoolvakanties daarnaast ook van 8.00 tot 12.00 in de ochtend.