Dinerruimte in het Eethuys
De eeuwenoude pizza-oven in de hoek van het Eethuys
Ontwerp-impressie

Het Eethuys is het restaurant van Efteling Bosrijk en is sinds de opening van het park in 2009 te vinden op de begane grond van het Poorthuys, de centrale voorziening van het vakantiepark. Het Eethuys is hoofdzakelijk bedoeld als eet- en drinkgelegenheid voor bezoekers van het vakantiepark, maar kan ook worden gebruikt door passanten.

Het assortiment is beperkt en in eetcafé-stijl. Voor de lunch zijn er gerechten zoals soep, kroketten op brood en een uitsmijter. Het diner biedt schotels als steak, hamburger, schnitzel en pasta. Er is een grote, gethematiseerde oven. In het Eethuys is iedere ochtend een ontbijtbuffet beschikbaar voor gasten die in hun eigen accommodatie willen ontbijten. Ook is in het gebouw de eigen Bosrijk pizza-bezorgdienst gevestigd.

Het Eethuys is te bereiken via de receptie van het Poorthuys of via het terras aan de achterzijde van het gebouw. Het terras, dat onder meer bestaat uit een aantal picknicktafels onder de bomen en enkele tientallen tafels en stoelen, biedt een fraai uitzicht op het grote meer met het zandkasteel van Klaas Vaak.

Het Eethuys is, net als andere accommodaties in Bosrijk, ontworpen door Karel Willemen. In het interieur is veel gebruik gemaakt van warme tinten, onder meer door het gebruik van ruw eikenhout en stucwerk. De bar in het restaurant is opgebouwd uit houten tonnen en koperkleurig leidingwerk en ketels, hetgeen doet denken aan een brouwerij. Aan een zijmuur hangt een groot schilderij van de hand van Diego Terroba, van bosdieren die zich in het Eethuys hebben verzameld om te luisteren naar de verhalen van Klaas Vaak. De open pizza-keuken bestaat uit een grote counter met een grote oven gedecoreerd als een oude karakteristieke kop gevormd uit zand. Aan de zijde van het dorpsplein bevindt zich een ruime serre.