De Proeftuyn
Zitgedeelte binnen in De Proeftuyn
Zitgedeelte binnen
Locatie Loonsche Land
Type restaurant en bar
Geopend 31 mei 2017
Terras ja
Horeca

De Proeftuyn is het restaurant gevestigd in het Loonsche Land Hotel op vakantiepark Efteling Loonsche Land. Hier kunnen de hotelgasten en de gasten van de vrijstaande themakamers terecht voor hun ontbijt. Ook wordt er lunch en diner geserveerd en is er een bar.

Het restaurant heeft 250 plaatsen binnen en nog eens 100 op het terras. De inrichting is sober, en heeft haast iets van een kantine met houten ongelakte en -gedekte tafels en kleurige stoelen. Als aankleding zijn schappen met conserven en kunstplanten gebruikt. Er is een speelhoek voor kinderen. In een andere hoek zijn twee (daadwerkelijk in gebruik zijnde) biertanks te zien.

De keuken is in tegenstelling tot de meeste andere Efteling-etablissementen een open keuken die zich over de lengte van het restaurant aan de achterzijde uitstrekt. Centraal in de keuken staat de zogeheten 'Josper'-grill, een geheel op houtskool gestookte grill.

In het restaurant wordt zoveel mogelijk gekookt met seizoensgebonden en bij voorkeur biologische producten. Daarbij maken de koks onder andere gebruik van de eigen Boomgaard, Notengaerd en Moestuyn van het restaurant, die naast het gebouw gelegen zijn. Deze eigen kwekerijen zijn onder de gelijkluidende naam De Proeftuyn ook toegankelijk voor gasten.

Ontwerpimpressie Proeftuyn

Het restaurant is dagelijks vanaf 8.00 tot 11.00 uur geopend voor een 'boerenontbijtbuffet' geserveerd aan gasten van het hotel en de themakamers, bestaande uit brood, diverse soorten beleg, roerei en zuivelproducten. Aansluitend is het geopend voor lunch en diner, maar je kunt er natuurlijk ook terecht voor een kopje koffie. Specialiteit is de 'Koffie Loonsche Land', die geserveerd wordt met een chocoladekoek en een glaasje Schrobbelèr.

Vooraan nabij de receptie is het bargedeelte, met een bar met krukken, enkele bartafels en een lager zitje met fauteuils. De bar sluit om 0.30 uur.