Exterieur hotel

efteling.com
Het Loonsche Land Hotel is een hotel, onderdeel van vakantiepark Efteling Loonsche Land. In het hoofdgebouw bevinden zich 75 hotelkamers en er zijn nog eens 20 themakamers los van het gebouw gepositioneerd. In het hotel vind je ook de centrale voorzieningen van het park, zoals de receptie en restaurant De Proeftuyn.

Het gebouw is zes verdiepingen hoog en de vormgeving doet denken aan een rustieke lodge zoals je die wel in natuurparken vindt. Het heeft een brede basis op de begane grond met de voorzieningen en daarna een iets teruggesprongen deel met de hotelkamers. De rechterhelft is twee verdiepingen lager dan het linkerdeel. Opvallend zijn de twee hertengeweien die bovenop het dak zijn aangebracht, en die ook vanuit het attractiepark te zien zijn.

Lobby bij de receptie

Er zijn in het hoofdgebouw 75 hotelkamers: voor 5 personen van 23 m² en voor 6 personen verdeeld over twee kamers van samen 34 m². In de kamers zijn twee stapelbedden en twee of drie boxsprings aanwezig. Ook is er een aangepast kamertype voor gehandicapten. Ze zijn genummerd in de reeksen 101-120, 201-220, 301-320, 401-414 en 501-512, afhankelijk van de verdieping waar de kamer zich bevindt.

Achter het hotel, tussen het hoofdgebouw en de Eftelingsestraat, ligt een grote afgesloten facilitaire binnenplaats die omgeven is door het Linnenhuys, een voertuigstalling en het Stookhuys.

Ontwerptekening hotelgebouw

Naast de inpandige kamers zijn er twintig als losse huisjes rondom het hotel opgestelde 'themakamers'. Deze dienen niet verward te worden met de hutten van het vakantiepark: het zijn hotelkamers in de zin dat er geen keuken, zit- of eethoek aanwezig is maar ze vooral ingericht zijn op slapen. Deze zijn verdeeld in de types zes keer Boomzicht (4- en 6-persoons), negen keer Duinzicht en vijf keer Waterzicht (beide 6-persoons).

De hotel- en themakamers zijn eenvoudig uitgevoerd qua voorzieningenniveau. Zo is er geen bad en ook zijn er geen koffiefaciliteiten of een minibar. Gasten die hiernaar op zoek zijn kunnen beter in het Efteling Hotel inchecken.

Het ontbijt is inclusief (ook voor de themakamers) en te nuttigen in hotelrestaurant De Proeftuyn. Bij de receptie is ook een bar.