Enkele Duinhutten in het zand

Een Duinhut is een type vakantiehuisje op vakantiepark Efteling Loonsche Land.

Het is het meest voorkomende type hut op het Loonsche Land: met 35 stuks is meer dan de helft van de hutten een Duinhut. Ze zijn alle gelegen in de oostelijke helft van het park, het deel waar zand het hoofdingrediënt van de landscaping is. Ze liggen rond of nabij een driedelige waterpartij, de Duinplas.

Impressie Duinhut

Ze zijn er in zes- en twaalfpersoons uitvoering. De zespersoons van 55 m² heeft vier boxsprings en één stapelbed, en biedt een badkamer met douche (geen bad), apart toilet en twee slaapkamers; de twaalfpersoons versie is 96 m² en heeft van elk van de genoemde zaken twee keer zoveel. De kamers worden van elkaar gescheiden door gordijnen. Er is een keuken met oven en magnetron, vaatwasser en een filter- en een Nespresso-koffiezetapparaat. De zespersoons-versie is er ook in allergeenarme uitvoering.

De Heidehutten zijn qua inrichting identiek aan de zespersoons Duinhutten, maar liggen aan de tegenovergestelde kant van het park, in de zuidwesthoek. Net als de Heidehutten hebben de Duinhutten een begroeid dak, voorzien van grassen zoals die ook elders in het natuurgebied gevonden kunnen worden in en nabij stuifzandvlaktes.