De kei bij het startpunt van de route

Het Keienspoor is een met flinke keien gemarkeerde wandelroute door natuurgebied het Loonsche Land, die begint en eindigt in het vakantiepark Efteling Loonsche Land. De route werd tegelijk met het vakantiepark geopend op 31 mei 2017.

De plattegrond c.q. aantekenlijst voor de dieren van het Keienspoor

De wandelroute, waarvan men aangeeft dat deze met kinderen zo'n 60 à 70 minuten in beslag neemt, voert langs 24 zwerfkeien (van rood graniet) in het landschap met op elke kei een in een witte cirkel geplaatst silhouet van een dier. Bij de receptie in het Loonsche Land Hotel is een plattegrond te krijgen waarop alle dieren staan, zodat kinderen ze één voor één kunnen aankruisen tijdens de tocht. Alle dieren zou je op je wandeling ook in levenden lijve kunnen tegenkomen omdat ze in het natuurgebied of het vakantiepark voorkomen. De route voert door verschillende typen landschap zoals die te vinden zijn in het natuurgebied.

Rat markeert een open gebied
Alle keien van het spoor (video: EftelwesleyHD)

Op de route kom je vanaf de start nabij de Boomzicht-boomhutten) achtereenvolgens de volgende keien tegen:

Het Keienspoor is een geschenk van de aannemers die het Efteling Loonsche Land bouwden, ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van het park op de openingsdag van de route. De betrokken bedrijven worden genoemd op een kleine bronskleurige plaquette op de Vos-kei die het begin van het spoor markeert.