De Rustende Reiziger, vlak na opening eind 2009

De Rustende Reiziger (Musafir Istirahatkan) is het bij gevelaanzicht meest rechts-gelegen horecapunt in Station de Oost waar men terecht kan voor kleine versnaperingen en warme en koude dranken.

De Rustende Reiziger werd in het ontwerp aangeduid als 'grand café', maar is niet heel grand en wordt nu 'petit café' genoemd. Koffie is hier het belangrijkste onderdeel van het assortiment, aangevuld met thee en bier ('kopi - bir - teh'). In het langwerpige horecapunt staat tot halverwege de ruimte een bar van waarachter de koffie bereid en verkocht wordt. Daaromheen zijn enkele hoge zitjes. Aan de linkermuur hangt een verzameling koffiekopjes en -kannen; in de hoek bij de deur hangen koffiemolens en koffiegerelateerde foto's. Er staan juten zakken met koffiebonen her en der opgesteld.

Het horecapunt opende met Station de Oost in december 2009. In oktober 2010 werd het alweer aangepast. Er werden extra schilderijen met standaard-afbeeldingen op de muren gehangen en aan één muur zijn verschillende porseleinen kop-en-schotels aan de muur bevestigd. Naast de aanpassingen aan het interieur is het koffieassortiment uitgebreid.