De Smaeckmaker
De Smaeckmaker
Locatie Hartenhof
Type balieverkoop
Assortiment worst
Thema Polle
Ontwerp Jeroen Verheij
Geopend 30 nov 2019
Kassa's 1
Terras statafels
Horeca
Boodschap 73x73.png

Dit gaat over de worstenkar op het Hartenhof. Voor het voormalige horecapunt aan het Dwarrelplein, zie Smaeckmaker (1995-2001).

De Smaeckmaker is een horecapunt aan het Hartenhof, nabij Symbolica. Bij dit balieverkooppunt worden variaties op het broodje worst van Unox verkocht; het is een sterk veredelde Unox-kar.

Thema

Ontwerpen van Jeroen Verheij
Ontwerp met gesloten luifel

De verkoopbalie is door Jeroen Verheij vormgegeven als een huifkar van koksmaatje Polle (die van de nabijgelegen Keuken), waarmee hij volgens het verhaal het koninklijk gezelschap vergezelt op hun reizen, om ze tijdens de trip van de heerlijkste maaltijden te voorzien. Overigens lijkt dit gegeven rond de huifkar nieuw bedacht te zijn voor het horecapunt, want het is niet eerder naar voren gekomen in uitingen rondom Polle of de canon van Symbolica. Achterop staat een hoge stapel serviesgoed en aan de kar, en aan een koord overlangs de hele wagen, hangen allerlei pollepels - concepten die we al kennen uit het pannenkoekenrestaurant.

De naam Smaeckmaker is niet nieuw, maar was eerder in gebruik bij een horecapunt op het Dwarrelplein dat van 1995 tot 2001 geopend was. Anders dan de naam zijn er geen overeenkomsten tussen dit en het voormalige verkooppunt.

Assortiment

De Smaeckmaker verkoopt broodjes worst van Unox. Verschil met de andere Unox-karren in de Efteling is dat hier een breder assortiment beschikbaar is. Je kunt kiezen uit wit of bruin brood, ouderwetse of vegetarische rookworst, diverse 'toppings' en sauzen en er is een Smaeckmaker-special met rode ui, augurk, rode biet, knolselderij, ketchup en mayonaise.

Ook worden er dranken verkocht waaronder een ander Unilever-merk Lipton-thee, waarvan het logo naast dat van Unox op de buitenzijde van de kar is aangebracht.