De Eigenheymer

De Eigenheymer is de naam van verrijdbare kramen die staan op het Ton van de Venplein en het Ruigrijkplein, en een koekoeksklokblokhut op het Steenbokplein. Er worden gefrituurde aardappelspiralen verkocht.

Het concept, geleverd door de firma Chiptwister (voorheen Qureo), bestaat uit een hele aardappel in de schil die op een stokje gestoken wordt en in een automaat tot een doorlopende spiraal gesneden wordt. Deze spiraal wordt vervolgens kort gefrituurd, waardoor bij wijze van spreken verse chips op een stokje ontstaat. De klant kiest voor kaas-, zout/zuur-, zeezout- of barbecuepoeder dat over de spiraal gestrooid wordt en rekent € 2,75 af.

De eerste kraam in het Marerijk werd geopend op 18 juli 2012 op de plek waar eerder De Bokkenrijder stond en sloot aan bij een trend van dit soort verkooppunten. Vergelijkbare kramen waren al eerder gespot in andere pretparken als Walibi Holland. De toevoeging was onderdeel van een bredere uitrol van mobiele horecapunten in de Efteling. Wegens succes is een tweede kraam sinds 26 juni 2013 op het Ruigrijkplein te vinden. In 2016 werd het nog immer zeer succesvolle concept ook in Anderrijk geïntroduceerd. Op 21 oktober opende daar een Eigenheymer in één van de in de Winter Efteling 2015-2016 gebouwde koekoeksklokblokhutjes op het Steenbokplein.

Externe links