Lekkernijen
Boodschap 73x73.png

Niet te verwarren met Winterse Lekkernijen

Lekkernijen is een klein horecapuntje in de wachtrij van Droomvlucht, waar je langs komt als je nog ongeveer het overkapte deel van de rij te gaan hebt. Men verkoopt er uitsluitend op drukke dagen frisdranken, ijs en warme snacks. De naam verwijst wellicht naar winkel Dromerijen.

Het horecapunt bestaat uit twee prefab blokhutten die achter elkaar zijn ingebouwd in het attractiegebouw. Voor de voorste blokhut zijn twee openslaande deuren geplaatst zoals die ook elders in de wachtrij voorkomen. Als deze gesloten zijn, is het horecapunt geheel onzichtbaar.

Jarenlang stonden in de Droomvluchtwachtrij, in het open gedeelte aan noordzijde van het podiumpje, twee haaks op elkaar geplaatste geprefabriceerde blokhutten opgesteld. Op drukke dagen was één of beide geopend en konden langsschuifelende bezoekers een versnapering kopen. Tijdens de grote renovatie van Droomvlucht in de herfst van 2013 werden de blokhutten verplaatst en rondom ingebouwd met aan de voorkant een stenen, en aan de zij- en achterkant houten muren.