Buon Giorno's
Buon Giorno's in het openingsjaar
Buon Giorno's in 1993
Locatie Oosterpark
Type balieverkoop
Assortiment pizza
Geopend 1993
Gesloten 1996
Kassa's 1
Terras ja
Opvolger van Het Kapoentje
Opgevolgd door De Meermin
Horeca

Buon Giorno's was een Italiaans georiënteerd horecapunt dat tussen 1993 en 1996 in de Efteling te vinden was bij de noordingang van het Oosterpark. Daarvoor heette dit eettentje het Kapoentje en sinds 1996 kennen we het verkooppunt als de Meermin.

Het verkoopdeel van het gebouwtje stamt uit 1989 toen het werd gebouwd als Het Kapoentje. Voor seizoen 1993 werd het gebouw aan de achterkant uitgebreid met een kantoortje, een uitbouw aan de rechterzijkant met een magazijn en kleedruimte, en middels een schutting naar het achtergelegen toiletblok ontstond een binnenterrein waaraan twee vriescellen gelegen waren. Het gele kleurschema werd gehandhaafd. Het geheel ging verder onder de naam Buon Giorno's, Italiaansig voor "Goedenmorgen's".

Het assortiment van Buon Giorno's bestond namelijk uit de van oorsprong Italiaanse gerechten pizza en pasta, etenswaren die later te verkrijgen waren bij respectievelijk Pizzeria Il Capitano, de Octopus en 't Melkhuysje.

Naast Buon Giorno's stond een viskraam die uiteindelijk het vaste horecapunt zou annexeren

Direct naast Buon Giorno's, aan het pad naar de Halve Maen, stond een viskraam die (al) de Meermin heette. In 1996 verhuisde de visverkoop naar binnen in het pand met medeneming van de naam De Meermin, waardoor de situatie ontstond die we nu kennen.

Overzicht van het pleintje in 1993