Swirl's Ice Cream
Swirl's Ice Cream in Het Witte Paard
in Het Witte Paard
Locatie Marerijk
Type balie
Assortiment Swirl-ijs
Geopend 2011
Gesloten 2022
Kassa's 2
Terras ja
Opvolger van Koffieshop
Opgevolgd door La Dame Blanche
Horeca

Swirl's Ice Cream was een ijsverkooppunt van Ola in Het Witte Paard.

In 2011 was de Efteling vanwege de opening van Raveleijn op zoek naar uitbreiding van de horecacapaciteit in dit gedeelte van het park. Op de plek in de hoek van Het Witte Paard, tegenover 't Gemack waar jaren eerder de Koffieshop te vinden was kwam opnieuw een balieverkooppunt. In dit geval werd er een ijsverkooppunt geopend onder de naam Hapiness Station, een bestaand concept van de fabrikant dat ongewijzigd in de Efteling geplaatst werd, en zich niets gelegen liet liggen aan de vigerende stijlelementen die zo kenmerkend zijn voor het hart van het Marerijk.

In de zomer van 2011 opende het Happiness Station. De shop in het Witte Paard was de eerste vestiging van de keten in Nederland, in dit geval een Happiness Station Express met beperkt assortiment. Het concept werd vervolgens verder in Nederland uitgerold, met name op treinstations. In 2017 werd de naam landelijk, dus ook bij dit horecapunt, gewijzigd in het meer descriptieve Swirl's Ice Cream.

Er waren diverse Ola-producten verkrijgbaar, zoals natuurlijk de Swirl (softijs gemengd met fruit en chocolade naar keuze), Magnums en milkshakes. In februari 2017 werd pindakaas aan de smaken toegevoegd. In samenwerking met Calvé (een ander merk van Unilever) werd toen de Peanut Butter Swirl geïntroduceerd.

In februari 2012 opende een tweede Ola-verkooppunt aan de Pardoes Promenade onder de naam Glad IJs. In het voorjaar van 2022 stopte de verkoop van Swirls in de Efteling, omdat Ola afstand had gedaan van het product Swirl. Op deze plek ging de ijsverkoop verder als La Dame Blanche.

Zie ook