Glad IJs
Decor in Glad IJs
Locatie Fantasierijk
Type balie
Assortiment 's zomers ijs, 's winters niet
Geopend 2012
Kassa's 1
Terras nee
Horeca

Glad IJs (ook bekend als Swirl's Ice Cream) is een balieverkooppunt dat zich bevindt in het zuidelijke gedeelte van het gebouw van Polles Keuken, gelegen aan de Pardoes Promenade. Vanaf het Pardoesbeeld gezien, dat pal voor het horecapunt staat, is het de counter aan de rechterkant (de linkerbalie is koffieverkooppunt De Gebrande Boon). Glad IJs opende samen met Polles Keuken op 1 februari 2012.

In het hoogseizoen is dit een van de twee verkooppunten in de Efteling voor Ola's Swirl's Ice Cream. De andere is te vinden in het gebouw van Het Witte Paard.

Omschrijving

De Gebrande Boon en het (toen nog) 'Happiness Station' aan de Pardoes Promenade op openingsdag

Het exterieur van het horecapunt sluit aan bij de stijl van Polles Keuken. Het interieur is gethematiseerd naar een soort iglo, waarbij alles bevroren is en de ijspegels aan het houten plafond hangen.

Boven de balie is een ovaal bord te vinden met oorspronkelijk het Ola-logo en de naam Happiness Station, die in augustus van 2017 vervangen werd door de nieuwe naam Swirl's Ice Cream met het logo van Swirl.

Glad IJs is onderdeel van het Fantasierijk, maar werd tot de komst van de attractie Symbolica, net als de rest van het gebouw, nog tot het Reizenrijk gerekend. Het is wat ambigu of 'Glad IJs' nu de naam van het horecapunt is of een ondertitel (het naastgelegen horecapunt heeft op het lint "Zuivere Koffie"). De Efteling-app noemt het horecapunt consequent Glad IJs.

Swirl's Ice Cream

In de zomer is het horecapunt een vestiging van de keten "Swirl's Ice Cream". Na het eerste punt in Het Witte Paard dat opende in 2011 volgde deze vestiging in Polles Keuken in 2012. In 2017 werd de naam landelijk, dus ook in dit horecapunt, gewijzigd in het meer descriptieve Swirl's Ice Cream.

Bij Glad IJs zijn diverse Ola-producten verkrijgbaar, zoals natuurlijk de Swirl (softijs gemengd met fruit en chocolade naar keuze), Magnums en milkshakes. In februari 2017 werd pindakaas aan de smaken toegevoegd. In samenwerking met Calvé (een ander merk van Unilever) werd toen de Peanut Butter Swirl geïntroduceerd.

Winterassortiment

Flammkuchen in de vitrine tijdens Winter Efteling 2017-2018

Tijdens Winter Efteling 2017-2018 werd het horecapunt omgebouwd naar een verkooppunt van flammkuchen. Het assortiment werd aangepast en de decoraties in de vorm van enorme ijsblokken werden weggewerkt met dezelfde houten panelen als bij buurman De Gebrande Boon. Op het naambord verscheen de tekst "Flammkuchen", met een tekening van een brandende oven. Daarboven een lint met de tekst "Glad IJs".

De winter daarop was het een verkooppunt van warme beenham.