Impressie van het Rijk

Het Fantasierijk is het themagebied bij de hoofdentree en centraal in de Efteling gelegen, waar de attractie Symbolica en pannenkoekenrestaurant Polles Keuken de belangrijkste onderdelen van zijn.

Geschiedenis

In 2010 werden voor het eerst plannen gepresenteerd voor het "Rijk van Fantasie", waarbij rondom de op dat moment weinig attractieve Efteling Brink een grote attractie, Hartenhof, en diverse horeca gerealiseerd worden, aansluitend aan de al bestaande stijl van de Brink en Pardoes Promenade. Dit Rijk zou als vijfde areaal worden toegevoegd aan de verzameling parkdelen. Later werd ook de naam "Rijk der Fantasie" genoemd.

De attractie Hartenhof werd vervolgens uitgesteld, en hiermee is ook het rijk op de lange baan geschoven. Polles Keuken kwam er wel en werd aanvankelijk organisatorisch gerekend tot het Reizenrijk. In 2011 werd kortstondig een ander rijk gecreëerd, het Centraal Parkdeel of Entree genoemd, waar ook Aquanura en de faciliteiten rond het Dwarrelplein deel van uitmaakten, waaraan Polles Keuken werd toegevoegd. In 2013 is deze notie alweer van de plattegrond verdwenen en wordt Polles Keuken weer tot het Reizenrijk gerekend.

In 2017 opent dan toch de opvolger van Hartenhof, Symbolica. Deze wordt samen met Polles Keuken dan eindelijk gerekend tot het "Fantasierijk", zoals de definitieve naam luidt. Ook het entreegebied, waaronder het Huis van de Vijf Zintuigen, Aquanura en de Pardoes Promenade, worden tot dit rijk gerekend.

Attracties

Horeca

Winkels

Toiletten

  • Het Huis van de Vijf Zintuigen
  • Dwarrelplein
  • Polles Keuken (buitenom)
  • Polles Keuken (restaurant)

Lanen en pleinen

Faciliteiten