De Gebrande Boon
Balie van de Gebrande Boon
Locatie Fantasierijk
Type balie
Assortiment koffie en versnaperingen
Delicatesse Hartenkoek
Geopend 2012
Kassa's 1
Terras nee
Horeca

De Gebrande Boon is een balieverkoop voor koffie en koeken die zich bevindt in het zuidelijke gedeelte van het gebouw van Polles Keuken, te bereiken aan de Pardoes Promenade. Vanaf het Pardoesbeeld gezien, dat pal voor het horecapunt staat, is het de counter aan de linkerkant. De rechterbalie is ijsverkooppunt De Vorstelijke Vrieskamer. De counter opende samen met Polles Keuken op 1 februari 2012.

Onder een golvend afdakje is een ovaal bord met de naam van het etablissement, een versimpelde weergave van een koffieboon en een lint met de tekst "Zuivere koffie" te vinden. Onder de balie is de muur gethematiseerd als gestapelde kratten en kisten. De muur achter de balie is opgebouwd uit juten zakken. Dit moeten natuurlijk zakken met koffiebonen voorstellen, maar in werkelijkheid bestaat de muur voornamelijk uit cement.

Tussen de zakken steken planken uit de muur met daarop koffiemolens en -potten. Aan de muur hangen lcd-schermen in houten frames, waarop het assortiment en de prijzen te zien zijn.

Het assortiment bestaat uit koffie, thee, frisdrank, cupcakes, panini, lolly's en Hartenkoeken, grote bitterkoekjes in de vorm van een hart die alleen hier verkrijgbaar zijn.

De Gebrande Boon is onderdeel van het Fantasierijk, maar werd tot de komst van de attractie Symbolica, net als de rest van het gebouw, nog tot het Reizenrijk gerekend.