Mr. Bongo & Co.
Veranda1988.jpg
Promotionele foto van De Veranda vanaf het terras van Mr. Bongo & Co.
Locatie Reizenrijk
Type zelfbediening
Assortiment hamburgers en snacks
Thema tropen
Geopend 1988
Gesloten 1990
Terras ja
Opvolger van cafézaal
Opgevolgd door De Cameleon
Horeca

Mr. Bongo & Co. was een hamburgerrestaurant in de oude cafézaal en nieuwe ronde serre van het Café-Restaurant in 1988 en 1989, waar nu Panorama à la carte gevestigd is. De naam legt waarschijnlijk een link met de nieuwe attractie Monsieur Cannibale aan de overkant van het plein.

Monsieur Cannibale vlak na opening in mei 1988, met op de achtergrond het verbouwde Café-Restaurant. Op de luifel is Mr. Bongo & Co te lezen.

Mr. Bongo & Co., dat op de parkplattegrond werd aangeduid als "snack restaurant", was de eerste eetgelegenheid die na de verbouwing van het Café-Restaurant tijdens de winter van 1987-1988 in het gedeelte van het pand kwam wat vroeger een cafézaal was en de nieuwe ronde serre. De kiosk met Jokie-hoofdjes die een jaar eerder nog op het terras stond werd verplaatst naar waar nu ongeveer de Kleuterhof ligt, maar de glazen omheining bleef (en staat er nu nog altijd). Er stonden enkele kleine palmbomen, er hingen gele luifels aan de serre en grote gele parasols boven de tafels op het terras. Het meubilair bestond verder uit witte plastic tuinstoelen.

Mr. Bongo & Co. op de parkplattegrond van 1988 en 1989

In de folder van het seizoen 1989 wordt Mr. Bongo & Co. genoemd als één van de vier grote restaurants van het park (naast De Veranda, Het Witte Paard en De Likkebaerd). Het restaurant heeft het thema, menu en de naam maar twee seizoenen gehad. In 1990 werd het opgevolgd door het à-la-carte restaurant De Cameleon, waarbij het thema bijna ieder seizoen veranderde.

Wetenswaardigheden

  • In 1989 werd het wereldmuziek-platenlabel 'Mr Bongo Records' opgericht. Waarschijnlijk is er geen connectie met het hamburgerrestaurant.