Burgers
Ruigburger1.jpg
Locatie Ruigrijk
Type balie
Assortiment hamburgers, dranken
Thema Efteling Stoomtrein Maatschappij
Geopend 2017
Kassa's 1
Terras nee
Horeca

Burgers is de naam van een tijdelijk horecapunt gevestigd naast de Python, op het plein voor horecacomplex Station de Oost. Er worden uitsluitend hamburgers en dranken verkocht. De opening vond plaats op dinsdag 23 mei 2017.

De verkoopbalie wordt niet uitgebaat door de Efteling zelf, maar door twee externe horeca-ondernemers, Marijn Minderhoud en Raoul Dumoulin. Zij richtten speciaal daarvoor het bedrijf BurgerPro BV op. Er loopt een contract tot minimaal eind oktober 2017. Het is de bedoeling om de burgertent dagelijks te openen, ook na de drukke zomermaanden.

Dumoulin had in het verleden al eens contact met het park als uitbater van De Vrolijke Noot. Het uiterlijk van de hamburgertent werd door de Efteling ontworpen. Minderhoud bepaalde het interieur en voerde het project ook zelf uit.

Het horecapunt is gedecoreerd in lijn met de stijl van het naastgelegen Station de Oost, met houten panelen in bruine beitstinten (de nerfstructuur van het hout is zichtbaar) en een eenvoudige luifel. Op de hoeken van de nok van het vrij vlakke zinken schilddak prijken twee kleine pironnen als decoratie. Op het door twee bolletjes geflankeerde gevelbord met de naam van het horecapunt is het uit een verstrengelde E en S samengestelde logo van de Efteling Stoomtrein Maatschappij te vinden. Op het ontwerp is te zien dat ook gesuggereerd werd om in plaats van het klepluik om de balie af te sluiten, gebruik te maken van gelede vouwraampjes zoals we die kennen van bijvoorbeeld 't Gebraad.

Op de menukaart staan hamburgers, cheeseburgers, kipburgers en vegetarische tomato burgers. Volgens de eigenaren bevatten de hamburgers 100 procent rundvlees.

Bij Burgers worden de hamburgers en vegetarische burgers verkocht voor 4,95 euro per stuk. Cheeseburgers en kipburgers kosten 5,25 euro. Daarmee is het burgertentje duurder dan de hamburgers en cheeseburgers die de Efteling elders verkoopt (3,75 euro; prijspeil 2017).

Zie ook