De Likkebaerd
De Likkebaerd
Grillspecialiteiten De Likkebaerd
Locatie Ruigrijk
Type balie
Assortiment 'healthy grill'
Ontwerp Jeroen Verheij
Geopend 26 april 2018
Kassa's 1
Opvolger van Burgers
Horeca
Boodschap 73x73.png

Dit lemma gaat over het verkooppuntje naast de Python. Voor het grote snackrestaurant dat eerder onder deze naam bekend stond, zie De Likkebaerd (1984-2009).


De Likkebaerd is een horecapuntje naast de ingang van de Python, geopend op 26 april 2018. Het verkoopt 'gezonde' grillgerechten en werd ontworpen door Jeroen Verheij.

Omschrijving

Het gebouwtje heeft boogramen, veel houten afwerkingen met kruldecoraties en een zadeldak. Aan de noord-, oost- en westzijde van het gebouw is de naam vermeld. Opvallend is de grote schoorsteen waar twee pijpen uitsteken. De schoorsteen begint boven de grillplaat achter matglas, met een houten plank met de tekst healthy grill er boven. Onder de balie ligt aan de voorzijde een stapel hout in een nis in de muur, als ware het stookhout voor de grill.

De achterwand van het interieur bestaat uit zandstenen tegels met een illustratie van een grillburger en kipspies, met daar tussen de tekst healthy grill in hetzelfde lettertype als op de voorgevel.

Assortiment

Menu bij opening (mei 2018)

Bij het horecapunt zijn grillspecialiteiten verkrijgbaar: een gegrilde runderburger, gegrilde kipspies en een vegetarische spies. Ze zouden gezonder moeten zijn dan andere keuzes in het horeca-aanbod en daarom wordt De Likkebaerd ook wel een "healthy grill" genoemd. De producten maken onderdeel uit van het parkbrede Vers & Verantwoord-assortiment dat relatief gezonde producten onder de aandacht brengt.

Geschiedenis

Het kan gezien worden als de opvolger van het tijdelijke horecapunt Burgers, dat gedurende het zomerseizoen 2017 als proef aan het Station de Oostplein stond opgesteld. Na de grote herbouw van de Python in de winter van 2018 werd naast de ingang van die achtbaan een permanente balieverkoop gebouwd, als aanvulling op het aanbod van de nabijgelegen Station de Oost en Kombuys.

Als naam werd De Likkebaerd gekozen, een verwijzing naar het grote snackrestaurant dat hier van 1984 tot 2009 vlakbij gelegen was, op de plek waar nu Station de Oost staat. Een likkebaard is een ander woord voor smulpaap. Likkebaarden is het aflikken van je baard of lippen als iets lekker smaakt of als je er lust naar hebt.