Grootmoeders Keuken
Gmk.jpg
Grootmoeders Keuken in 2011
Locatie Marerijk
Type balieverkoop
Assortiment broodjes met vlees
Geopend april 2002
Gesloten december 2015
Kassa's 1
Opvolger van Het Hommeltje
Opgevolgd door 't Gebraad
Horeca

Grootmoeders Keuken was een balieverkooppunt in Marerijk, gesitueerd tussen Het Witte Paard en In de Gelaarsde Kat, waar tegenwoordig 't Gebraad zit. Er werden broodjes gehaktbal verkocht.

Omschrijving

Grootmoeders Keuken beschikte over een toonbank onder een flinke wit-blauwe luifel met lampjes en een groot ovaal bord met een uitsnede uit een aquarel van Anton Pieck met een ouderwets keukentje. De toonbank bevond zich in een witte muur. Van binnen was het verkooppunt simpel aangekleed als ware het een ouderwetse keuken in Delfts Blauw. De muren hadden hier en daar wat tegeltjes, en waren verder gedecoreerd wat kookgerei als lepels, een garde en een wijzerweegschaal.

Assortiment

Het assortiment van Grootmoeders Keuken bestond uit broodjes warm vlees, fris- en warme dranken. In 2002 verkocht men hier de 'Jubileumbal' (Italiaanse bol, gehaktbal, witte kool en zigeunersaus) en van 2002 tot 2011 was het Broodje Anton Pieck (Italiaanse bol met gehaktbal, satésaus, taugé en gedroogde uitjes) een groot succes.

In het voorjaar van 2011 werd het assortiment aangepast. De bestaande broodjes, waaronder het Broodje Anton Pieck, moesten plaatsmaken voor een drietal nieuwe broodjes: Broodje Bal van ons Grootmoeder, het Broodje Bal van ons Moeder en het broodje saté. De eerste twee zijn een broodje gehaktbal met verschillende garnituur als atjar, witte kool en uitjes. Deze werden verkocht tot de sluiting in 2015.

Geschiedenis

Zie voor vroegere geschiedenis van deze plek: Het Hommeltje

Het gebouw bestaat vanaf 1970 en waarschijnlijk vanaf 1979 is er horeca op deze plek te vinden: Het Hommeltje. Tot 1999 bestond het assortiment daarvan uit suikerspinnen en popcorn, daarna werden er Italiaanse bollen verkocht. Het Hommeltje veranderde van naam, assortiment en uiterlijk en opende aan het begin van seizoen 2002 als Grootmoeders Keuken.

Tussen 2002 en 2011 zijn het bord en het lettertype op de luifel aangepast. In 2011 werd het assortiment wat aangepast. In december 2015 sloot Grootmoeders Keuken voor een korte verbouwing, waarna op deze locatie 't Gebraad opende.