't Melkhuysje
't Melkhuysje in de voet van de schachttoren van Baron 1898
churros & shakes
Locatie Ruigrijk
Type balieverkoop
Assortiment milkshake, churros
Thema mijnbouw
Ontwerp Sander de Bruijn
Geopend 1 juli 2015
Kassa's 1
Horeca

't Melkhuysje is een horecapunt met onder meer milkshakes en churros bij Baron 1898.

De uitgiftebalie bevindt zich in de voet van de schachtbok van de Rijksmijn, dus recht onder het hoogste punt van de attractie. Boven het venster staat de naam en een logo van twee melkflessen in een draagbeugel.

Het horecapunt sluit thematisch aan bij de attractie omdat vroeger mijnwerkers verplicht werden melk te drinken na een lange dag werken in de mijnen om stof en roet uit het lichaam te krijgen - door het loskomen van slijm.

Op het wandelpad nabij hangt een bord met de naam van het horecapuntje en de aansporing "Les hier uw dorst na elke afdaling".

Assortiment

De milkshakes worden verkocht onder de naam Mijnshake en zijn te bestellen met rood fruit of banaan. Ze kunnen ook uitgeserveerd worden in een speciale Baron Mijnbeker. Daarnaast zijn er frisdranken en bier verkrijgbaar.

Voor wie trek heeft zijn er ook churros (zoete gefrituurde deegstengels) verkrijgbaar. Ze moeten goudstaafjes voorstellen en het bakje is bedrukt als een mijnkarretje. Standaard worden ze geserveerd met kaneelsuiker, maar er zijn ook speciale toppings zoals Nutella, witte chocoladesaus of karamelsaus. De churros goudstaafjes special komt met witte chocoladesaus, karamelsaus en gouden sprinkels.

De churros worden verkocht sinds 26 mei 2021. Daarvoor werden er drie soorten kleine pizza's verkocht: margherita, pepperoni en sinds zomer 2017 Hawaii. Die ananaspizza is in de plaats gekomen van de smaak knoflookkip.