Het Hommeltje
Hommeltje.jpg
Het Hommeltje in 1996
Locatie Marerijk
Type balieverkoop
Assortiment zoetwaren, Italiaanse bollen
Geopend 1979
Gesloten 2002
Opgevolgd door Grootmoeders Keuken
Horeca
Boodschap 73x73.png

Niet te verwarren met het andere bij-gerelateerde horecapunt 't Korfje.


Het Hommeltje is een voormalig horecapunt aan de zijkant van het Witte Paard, links naast In de Gelaarsde Kat. Op deze plek is nu 't Gebraad gevestigd.

Het bouwdeel stamt uit 1970, toen het Theehuis verbouwd werd. Als onderdeel hiervan werd aan de Gelaarsde Kat een personeelskantine gebouwd voor parkpersoneel, waardoor de Kat aan het Theehuis vast kwam te zitten en er dus achter deze gebouwtjes een afgesloten binnenplaats ontstond voor dienstgebruik.

Waarschijnlijk is de balie gekomen in 1979, tijdens een kleine verbouwing van het Witte Paard waarbij onder andere ook een nieuw toiletblok aan het restaurant gebouwd werd.

In 1982

In de witte zijgevel van het Witte Paard waren een kleinere rechter- en grotere linkerbalie gesitueerd. Hierboven staken beige luifels uit die rood geaccentueerd waren. Op de linkerluifel was de naam Het Hommeltje geschreven en daarboven stond een ovaal bord met een tekening van dat dier.

Jaren negentig

Tot 1998 bestond het assortiment van Het Hommeltje uit suikerspinnen en popcorn. Vanaf dat moment werden er, hoewel minder passend bij de naam, Italiaanse bollen verkocht. Met ingang van seizoen 2002 verdween Het Hommeltje en verscheen op deze plek Grootmoeders Keuken, met naast een nieuwe naam ook een andere aankleding en aangepast assortiment. Eind 2015 werd Grootmoeders Keuken vervangen door 't Gebraad.