Carrousel Bar
Stoomcarrousel-bar-aanzicht.jpg
Locatie Marerijk (salon Stoomcarrousel)
Type bar
Assortiment bier, koffie, koeken
Bouwer L. Janvier
Thema Kermis
Terras ja
Horeca

In de salon van de Stoomcarrousel bevindt zich de Carrousel Bar met bijbehorend zitgedeelte. De bar heeft een eenvoudig assortiment van warme en koude, alcoholische en non-alcoholische dranken en enkele versnaperingen.

Het verkooppunt is geheel geïntegreerd in zijn klassieke omgeving. De bar zelf bevat schilderingen van Atelier André G. Giezen en heeft een grote spiegelende achterwand. Er is een tap en een koffieautomaat voor de benodigde drankenverkoop; daarnaast zijn ook versnaperingen als gevulde koeken te krijgen.

Consumptie verplicht

Naast de bar is een zitgedeelte met bruine tafels en stoelen, aan de andere kant van de carrousel bevindt zich nog meer van dergelijke zitruimte. Er is gratis wifi aanwezig. In tegenstelling tot alle andere niet-bediende horeca in de Efteling is het hier kennelijk niet toegestaan plaats te nemen zonder iets te kopen: een bordje in de hoek vermeldt bij gebruik van stoelen is consumptie verplicht.

Op de drukkere momenten is de bar permanent bemand. Vroeger werd de bar op rustige dagen bediend door het attractiepersoneel: het draaien van de carrousel werd afgewisseld met het bedienen van de klant. Een bordje op de bar gaf aan dat men even geduld diende te betrachten. Tegenwoordig is de bar op (zeer) rustige dagen gesloten.