Flierefluiter
De Flierefluiter in 2023
Locatie Ruigrijk
Type balieverkoop
Assortiment ijs, fris, koffie en snacks
Thema Kinderspoor
Geopend 2008
Kassa's 1
Horeca

De Flierefluiter is een horecapunt tegenover het Kinderspoor in het Ruigrijk. Er zijn warme en koude dranken, snacks en ijs te koop. Het is alleen open op drukke dagen, gelukkig staan ernaast twee vendingautomaten om op andere dagen de gast te bedienen.

Het simpele maar vrij Pieckse gebouwtje is gebouwd naar ontwerp van Léon Weeterings, die voor 2008 de opdracht kreeg het hele gebiedje rondom het Kinderspoor te her-ontwerpen. In de zomer van 2009, was er ook vers fruit te koop bij de Flierefluiter. Later verdween dit aanbod en werd het gebruikt voor horecapunt de Oase. Een tijd lang zijn hier ook slush puppies verkocht.

Ontwerp van het bord
De Flierefluiter bij oplevering

Het horecapunt kreeg de naam Flierefluiter omdat zowel het station als de traptreintjes van het nabijgelegen Kinderspoor ook vogelnamen dragen. Tot op heden is de naam niet aangebracht op het gebouwtje, ondanks het bordontwerp dat hiervoor wel gemaakt is. Het valt in het park enkel te lezen boven het menubord.

De Flierefluiter wordt bevoorraad via De Meermin.

Jeroen Verheij heeft een nog onuitgevoerd ontwerp gemaakt voor de aankleding van de Flierefluiter in Zaanse stijl, zoals de huisjes van het Kinderspoor.[1]

  1. The Making of: Max & Moritz, aflevering 2 (2020)