Léon Weeterings
Weeterings in 2008
Volledige naam Leonardus Johannes Hubertus Petrus Weeterings
Alias Léon
Geboren 2 augustus 1966
In dienst 2002
Uit dienst 2008
Beroep ontwerper buitenruimte
Nationaliteit Nederlands
Bekend als ontwerper van Kindervreugd, Kinderspoorplein en als Eftelingliefhebber
Personen
De stenen burg, ontworpen door Weeterings

Léon Weeterings (Goirle, 2 augustus 1966) was ontwerper en ontwerpcoördinator bij de Efteling van 2002 tot 2008. Al eerder uitte hij zich als Eftelingliefhebber en nam hij deel aan Wonderchat, waar hij met name hoge ogen gooide met zijn foto-tripreports.

Carrière

Weeterings studeerde HTS bouwkunde in Tilburg en daarna architectuur aan de TU Delft.

Eind jaren negentig roerde Weeterings zich op Wonderchat, waar hij als eerste begon met zogenaamde foto-tripreports: als een vroege bezitter van een digitale camera, beschreef hij het parkbezoek middels een selectie foto's, zonder toelichtende tekst.

In 2002 kwam hij bij de Efteling te werken als seizoensmedewerker, maar al snel kon hij zijn inzichten in ruimtelijk ontwerp toepassen als ontwerper en ontwerpcoördinator op de afdeling Design & Development, waar hij projecten rondom de buitenruimte voor zijn rekening nam. Naast talloze kleine aanpassingen in het park was hij verantwoordelijk voor decoratieve elementen in twee fases van het groenplan en de nostalgische speeltuin Kindervreugd.

Namens de ontwerpafdeling was Léon lid van de werkgroep Oog voor Detail, waarin hij diverse onvolkomenheden in het park kon aanpakken, van hectometerpaaltjes bij het spoor tot deurklinken in het Carrouselpaleis.

In 2006 startte hij de opleiding Tuin- & Landschapsinrichting aan de hogeschool Larenstein. In 2008 nam hij afscheid bij de Efteling omdat hij vond dat hij niet genoeg mogelijkheden kreeg om zijn creativiteit in te zetten. Hij ging aan de slag als ontwerper openbare ruimte bij Nieuwland Advies.

Efteling-portfolio

Wetenswaardigheid