Wandelwagenstallingen zijn overdekte 'parkeerplaatsen' voor wandelwagentjes en buggy's.

Om te voorkomen dat deze tijdelijk door bezoekers worden achtergelaten bij de ingang van een attractie, heeft de Efteling in 2003 twee gebouwtjes geplaatst waarin buggy's en aanverwante zaken droog en zonder hinder te veroorzaken kunnen worden neergezet, ontworpen door Léon Weeterings. De eerste, een eenvoudig houten schuurtje vinden we nog altijd langs het plein aan de voorzijde van het Spookslot. De tweede - veel mooier, met aangesmeerde muren en dakpannetjes - bevond zich tot maart 2017 op het plein van het Efteling Theater. Bij Fata Morgana is een gedeelte van de meandering onder de overkapping verwijderd om dienst te doen als wandelwagenstalling.

Bij de opening van het Meisje met de Zwavelstokjes is ook daar een buggystalling toegevoegd van het eenvoudige soort. Tien jaar later werd die weer verwijderd. In 2015 werden twee van dergelijke stallingen geplaatst bij de ingang van het Openluchttheater. Eind 2016 werd bij de aanleg van Symbolica direct al een stalling meegenomen in de vormgeving van de buitenruimte. Voor restaurant Polles Keuken werd eind 2019 een nieuwe stalling aangelegd, daarmee het enige horecapunt met deze faciliteit.

Aangewezen stallingsplaatsen zonder afdak

Bij de Gondoletta is naast de ingang een bordje 'Wandelwagen Stalling' geplaatst, maar gezien er hier geen overdekte ruimte aanwezig is, is dit meer een indicatie waar bezoekers hun buggy of wagentje het beste kunnen parkeren zonder in de weg te staan. Zo'n soort aanwijzing werd in 2022 ook toegevoegd bij Orgellaaf Loetwiek, ten behoeve van de Slakkenmonorail.