Sprookjesboomshow in het Openluchttheater

Het Openluchttheater is het theater in het Sprookjesbos, gelegen tussen de ingang en de uitgang van de Indische Waterlelies. Het werd geopend op 31 mei 1998.

Het theater

Het amfitheater is niet veel meer dan een tribune van precies een kwartcirkel (½π) met oplopende treden waarop steeds een houten plank is aangebracht om op te zitten. Op de negen rijen is in totaal ruimte voor ongeveer 150 bezoekers. Bovenaan de tribune is een klein houten huisje voor de showcontrole; tegenwoordig is het een winkeltje. Beneden aan de tribune is de niet-verhoogde speelruimte met erachter enkele beukenhagen die als coulissen fungeren. Achter de coulissen staat nog een ander houten huisje waar de spelers en hun attributen kunnen verblijven.

Het publiek zit klaar

In het theater speelden door de jaren heen verschillende soorten sprookjesvoorstellingen voor kinderen vanaf 4 jaar. Vanaf de introductie van Sprookjesboom in het park in 2007, zijn dit voorstellingen met de Sprookjesboom-handpoppen: Sprookjesboom: Er was eens.

Aanpassingen

In augustus 1998 veranderde de naam van het openluchttheater in Sprookjesbostheater.

In 2008, toen het Efteling Theater jaarrond ingezet zou worden als musicaltheater los van het attractiepark en het verlies van de capaciteit voor shows anders opgevangen zou moeten worden, is overwogen om naast het bouwen van nieuwe theaters in het Anderrijk en Ruigrijk, het Sprookjesbostheater te overkappen om het weersbestendig te maken. In mei 2009 veranderde de naam van het theater van Sprookjesbostheater naar Sprookjesboom Theater, al dan niet in voorbereiding op de mogelijke overkapping. Die is echter uiteindelijk niet doorgegaan. Tegenwoordig wordt het weer Openluchttheater genoemd.

Op 12 augustus 2010 opende er een winkeltje aan de achterzijde van het openluchttheater. Achter het uitgifteluik zijn vooral Sprookjesboomsouvenirs te vinden.

Voorstellingen