Beeldje Tien jaar Kindervreugde

In de Siertuin in het Sprookjesbos is sinds 1961 een beeldje te vinden met het opschrift: 'Tien jaar Kindervreugde'.

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan in 1961 (destijds werd 1951 als openingsjaar van de Efteling gezien), ontving het bestuur van het park dit jaar een beeldje, met de tekst Tien jaar Kindervreugde in de sokkel gebeiteld. Het beeld is een klein meisje dat zich verrukt in de handen knijpt: een symbool voor de blijdschap die de Efteling op dat moment al aan ongeveer vier miljoen kinderen heeft gegeven. Bob Venmans schrijft hierover in Het Sprookje van de Efteling:

Aandoenlijk drukt het de onbevangenheid uit, waarmee het kind openstaat voor de wonderen om ons heen. De wonderen van de techniek, die in de Efteling wordt toegepast in liefde voor het kind, én de wonderen van de natuur, die zich hier op deze onvruchtbare zandgrond zo uitbundig in blad en bloem te buiten gaat.

Beeldje heden ten dage

Op de plaquette op de sokkel was te lezen: "Aangeboden door vrienden en medewerkers van de Efteling, mei 1961". Het beeldje is uitgevoerd op basis van een ontwerp van Anton Pieck.

In mei 2002 werd het beeldje van de sokkel gesloopt door vandalen, die eveneens een ravage hadden aangericht bij de Indische Waterlelies en Repelsteeltje.

Het beeldje werd in de zomer van 2007 gerenoveerd.