Het logo van het panoramaterras.

Loreley is het panoramaterras van het Efteling Theater van waaraf Aquanura genoten kan worden. Het terras is alleen tijdens het hoogseizoen geopend.

Het werd in 2012 geopend op het bestaande maar ongebruikte balkon van het Theater. De inrichting doet koloniaal aan, met manden en hutkoffers die aan een reizigersthema doen denken, en is uitgevoerd in kaki en andere bruintinten. Er zijn overdekte bankzitjes aan de achterzijde en hoge bartafels aan de Vonderplaskant. Toegang is op basis van een arrangement waarbij drankjes en diverse tapas-achtige hapjes zijn inbegrepen. Dit arrangement kostte € 16,25 voor volwassenen (nu € 16,50), € 8,- voor kinderen van 4 tot 12 jaar (nu € 8,25), en is gratis voor kinderen tot en met 3 jaar.

De naam is een verwijzing naar De Loreley, een rots in de Rijn. Net als het theaterbalkon is deze hoge rots ook een geliefd uitkijkpunt, vanwege het weidse panorama. Bij de Loreley verongelukten veel schepen, naar men zegt wegens een zingende nimf die de schippers zou afleiden.